Kek Pisang

250gm majerin daisy 2 cawan tepung naik sendiri*
1cawan tepung gandum*
1 sdt baking powder*
1 sdt soda bikarbonat*
(ayak semua bahan bertanda*)
5 biji telur gred A
8 biji pisang berangan (di lenyek)
1 cawan gula pasir(jika suka manis lebihkan)
2 sdt esen pisang/esen vanila
buah-buahan campuran-jika suka
1. Pukul gula dengan majerin hingga gula hancur dan kembang.
2. Masukkan telur, pukul lagi hingga betul2 kembang.
3. Masukkan pisang dan esen, kacau hingga sebati menggunakan senduk kayu.
4. Masukkan dalam pemanggang ajaib. Bakar atas dapur dengan api yang kecil.
5. Selepas 10 minit, terbalikkan pemanggang. Bakar lagi dalam 10-15 minit lagi.
6. Siap untuk dihidang.

No comments:

Post a Comment